Bublinka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

nechoďte spolu,

keď sa neviete rozchádzať.
Zbožňujem to delenie kamarátov po rozchode. Skutočne... keď jeden nesúhlasí, aby sa niekto videl/ schádzal/ rozprával aj s tým druhým. Načo nás núti si vybrať? Nie je to nefér? JE. Myslím, že tak ako chodiť s niekým, sa treba učiť aj rozchádzať a hlavne byť rozídený.

Tak ako sa ľudia nevedia hádať, nevedia sa ani rozchádzať. Aj moje skúsenosti to potvrdzujú. Nedošlo k pochopeniu, k dohode, nebolo rešpektované moje rozhodnutie o ukončení, moja sloboda. Ja som sa dohdonúť chcela, nechcela som sa rozísť v zlom. Nikdy. Veď sme predsa ľudia. A potom ma vie nasrať keď sa o mne roztrubujú bludy, alebo mi niekto píše ukrivdené správy, maily a i. Alebo mi volá a prosí. Keď to z jednej strany nefunguje tak to nefunguje. Načo to naťahovať..? To by bolo ako za nos vodiť, čo podľa mňa je neférovosť krížená s klamstvom. A komunikujem, vysvetľujem čo je vo veci, aby práve tá krivda nevznikla, aby sme obaja z toho odišli ako... vyrované osobnosti. Bytostne mi na tom záleží. Vždy.

Ale vždy ma menej trápi rozchod môj, ako rozchod kamarátov, ktorých som poznala a ľúbila oboch. To je úplný rozpad celej bandy keď to oni dvaja nevedia riešiť súkromne. A samozrejme všetci také hry hrajú. Koho si vybrať. Ja som zásadne proti, ak chce do toho niekto zatiahnuť všetkých, nech ide do prdele on.

A je tu ďalšia vec, ktorej sa môžem báť. Nájdem si niekoho kto sa nevie rozchádzať (v prípade potreby). A hej. Je mi jasné, že každý vzťah a rozchod treba posúdiť individuálne, nedá sa zovšeobecniť, blaa bla blaa empatické kecy... Ja len vravím, že okrem toho, že to má dopad na hlavných dvoch aktérov, má to dopad aj na všetkých ostatných. A toto píšem z tej tretej strany... pre prípad, že by mal niekto chuť na mňa útočiť, že sa rozchod z inej ako z prvej a druhej strany vnímať nedá.


takto to na svete chodí... zdá sa mi. | stály odkaz

Komentáre

  1. jaj, Bublinka...
    ak to mam ponat osobne, tak som urcite s nikym nezacala chodit s myslienkou na rozchod...to urcite nie...vzdy som chcela, aby to bol ten pravy a boli by sme spolu, kym by sme neumreli ( nemyslim tym, ze by sme sa pozabijali, ale smrt prirodzenu, najradsej na starobu)
    Takze do kazdeho nadejneho vztahu som hupsla s tym, ze toto vydrzi a bude nam nadherne...po case to s nadherou nemalo nic spolocne, aj vrazedne myslienky sa zjavovali, takze clovek musel vycuvat, ci skor utekat...zaujimave, ze som nikdy nemala pocit, ze by sme mali trecie plochy ohladne spolocnych priatelov...mozno preto, ze do vztahu sme si vniesli svojich starych, dobrych a ti zostali kazdemu aj po...
    publikované: 02.07.2010 23:02:12 | autor: SOB (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. toto bude vyznievať asi staro a možno aj klišéoidne,
    ale ja už asi neverím na fungujúce vzťahy. sú to len dočasné epizódy. Jasné, bolo by ideálne keby to bolo forever and ever... ale nežijeme v rozprávke.
    to, že sa nenarušili kruhy vašich priateľov je úplne skvelé. tak to má byť.
    publikované: 02.07.2010 23:06:44 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Bubli, nuz ...
    pomaly na ne neverim ani ja, teda na tie fungujuce vztahy...ked vyprcha prvotne nadsenie, zacinaju sa prejavovat odlisnosti...z kazdej strany pocuvam, ako je pre muza prirodzene byt neverny a neprirodzene mat iba jednu partnerku, potom mi je o to viac luto zien, ktore o seba dbaju, chodia upravene od hlavy po paty, toho svojho zboznuju a on aj tak...pritom nie je nic extra, ta jeho je stokrat zaujimavejsia, on casto ani o seba nedba, aj tak je "samec"...mam uz dost rokov, no stale to nechapem...zacala som na seba kaslat i ja, no a predstav si...som na stare, vrzgajuce kolena akasi zaujimavejsia:))
    Len mna to uz vobec netesi...
    publikované: 02.07.2010 23:12:11 | autor: SOB (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. SOB...
    tak to si vystihla. to je aj moje poznanie, veru.
    Myslím, že som na tom tak isto.
    publikované: 02.07.2010 23:15:41 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ja uplne suhlasim,
    kto sa nevie rozchadzat,nech nelezie do vztahu.ked sa rozchod vydari,je to ohromne ukoncenie jednej zivotnej epizody.nikto nemoze nikdy predikovat,ze vztah bude trvat na furt,mal by trvat dovtedy,kym je pre oboch prinosny,pekny,prijemny.ked sa ukaze opak,mal by byt dostojne ukonceny a preladeny do ineho modu.aby si partneri mohli byt nadalej prinosni,ale v inych smeroch.aby sa vzajomne obohatili a obohacovali nadalej,boli vdacni za skusenosti,poznanie a sebapoznanie,ktore im to prinieslo a neodhadzovali od seba to,co prezili a s kym to prezili.skolkarske maniere,ze ideme si delit a pretahovat sa o spolocnych priatelov su strasne zbytocne,ale je to,zial,casty nesvar.rozchod casto byva smutny a bolestny,takze ja razim heslo,ze ho treba ponat a prijat co najradostnejsie,aby vsetkym stranam bolo dobre aj po nom...
    publikované: 03.07.2010 12:26:35 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. " Veď sme predsa ľudia."
    no prave :)
    publikované: 07.07.2010 01:08:16 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014