Bublinka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

vzťahy ako hajzlák

odtrhnúť, použiť, zahodiť a neobzerať sa.
...a tak sa pýtam, čo tvorí také puto medzi dvoma ľuďmi (staromódne – opačného pohlavia), ktoré stojí za zmienku keď sa dohadujeme so svojim rozhodovacím aparátom? Aké veľké musí byť? Ako sa vôbec meria jeho veľkosť? Je merateľná? Aké nitky musia dvaja spolu pospletať, aby si stvorili lano?

Aha! A ešte... je tu podstatnou veličinou aj časová jednotka, za ktorú sa to lano plietlo? (nech už „skončilo“ v akomkoľvek štádiu) čo je vlastne takmer polovica jedného trápneho roka oproti.. čomu? Váhe sľubov a rečí, ktorými si robíme navzájom dobre až kým sa z tých rečí nestanú rečičky.

Nie, ja nesúhlasím s tým, aby bolo dnes v rámci vzťahov „všetko v poriadku“, všetko dovolené, nikto nemá právo na nič, lebo najdôležitejšie a najsvätejšie je rozhodnutie jednotlivca bez ohľadu na nejaké debilné laná, putá a iné ľudské somariny. Všetko sa dá zahodiť. Môžeme povedať hocičo, alebo ani nič nevysvetľovať. Čo tam po zmätkoch, ktoré po sebe zanecháme. Čo tam po rozbitých krehkostiach, na ktoré sa po vojne môžme pokojne aj vysrať, lebo to už nie je náš problém. Bože! Koľká sloboda!

Napriek nami zvolenej nezáväznosti ostávame ľuďmi. Mali by sme sa teda správať ľudsky a hovoriť veci na rovinu a dôstojne. Rozumne. Netreba všade pchať emócie, keď ich od začiatku nerozvíjame. Ok. Ale aspoň buďme ľuďmi. Mužmi. Ženami.

Môže rozhodnutie padnúť na základe jedného obrovského „ja neviem“? Môže. Dokonca aj bez vás. (bez nás). Dnes sú tie vzťahy nepomenovateľné, zložité, komlikované, nezaškatuľkovateľné, výnimočné, jedinečné, špeciálne, neolejblovateľné.. čo je inak veľmi šikovné na konci, keď sa dá poprieť úplne všetko, lebo NIČ nebolo povedané na rovinu. My sme sa len unášali na našej vlne, ktorá by bola ešte pred troma (alebo dvoma?) rokmi jasne pomenovateľná. Daná. Nebolo by o čom. Ani dnes vlastne nie je o čom... myslím že ten rozdiel tu nemusím ani rozpisovať.

Sloboda z nás asi nakoniec spraví trosky. Smrť týmto dlhodobo „nezáväzným“ vzťahom.


takto to na svete chodí... zdá sa mi. | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    Eeejhaaa Bublinka vulgárny nadpis a aké silné slová na vzťahy .... z tvojho pohľadu :)...
    ja len toľko, vzťahy v tedy sú dobré ak to lano si splietame spoločne, ale sú aj jednostranné vzťahy ku niekomu.... a svet kolo nás je hneď hore nohami, je totálny chaos, ale čo to vlastne znamená, je to niečo čo musíme odsúdiť, či radšej skúsiť pochopiť toho druhého, podľa mňa pochopiť toho druhého, môžeme len vtedy, ak sa vžijeme trošku do jeho situácie .Má vôbec význam sa s tým zaoberať, lebo city, emócie sú vraj smiešne, k ničomu nevedú, hlavne nie k úspechu ....a hneď je tu ďalšia otázka, čo je to úspech vo vzťahoch ???
    To že som niekoho získala hoc aj povrchnými, osvedčenými trikmi, nechceš ma za ženu, či aký si úžasný veselý, a čo tam po veku atď. dalo by sa to pokračovať dosť dlho... alebo to že som sa naplnila citmi, emóciami na ktoré v živote nezabudnem hoc som sa nestala idolom nikoho? Kto odniesol viac z toho vzťahu, ten nepochopený, neúspešný, či ten ktorý, žal úspechy na celej čiare a si to nevie ceniť, lebo... a nechám to na každého nech si dokončí po svojom.....................
    Ešte niečo, človek bez emóciami je robot, politik, sebec, alebo karierista, asi úspešný jedinec, alebo ani neviem čo, ale určite niekto, koho ja emociálne neuznávam :)
    publikované: 11.10.2011 18:43:40 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. no a niekedy
    stačí desať mesiacov, aby sa potom spojilo, do uzla zviazalo a 25 rokov vydržalo . A niekedy sa spletá aj päť rokov, vyhladzujú sa uzlíky, natiera sa medom, voskom a opičou láskou a keď sa potom zauzlí a príde prvá naozajstná záťaž, napne sa a roztrhne a tak boli zbytočne premárnené roky, kedy sa lano len pomaly upletalo a mierne zaťažkávalo. Tak si vyber, koľko času potrebuješ
    publikované: 11.10.2011 19:29:06 | autor: ach jaj, (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. treba
    s tym pocitat,ze vztahy su nevyzpytatelne...
    publikované: 12.10.2011 12:56:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. keď
    keď sa dá poprieť úplne všetko, lebo NIČ nebolo povedané na rovinu ?

    tak ale toto nie je nepomenovateľné, toť presne alibizmus
    šíri sa svetom jak mor
    a možno vždy aj bol ktovie
    publikované: 12.10.2011 13:36:46 | autor: lorelei (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. oj, vďaka za reakcie
    :: iris, existuje úspech vo vzťahu? podľa mňa jedine spoločný- akože.. podarilo sa nám splodiť AHA aké skvelé dieťa (napr.) ale nie je úspech jedného na úkor toho druhého. to nie je hra na výhru a prehru.

    :: ach jaj, aj toto mi je jasné, prípadov je X. ja sa len pýtam koľko času treba, aby to "niečo medzi ľuďmi" malo váhu.

    :: bonnie, viem. treba. ale aj tak to vždy šokuje, keď je to až také nevyzpytateľné.

    :: lorelei, to je mor emočný...

    .. ja sa len snažím pochopiť to čo vnímam, že existuje okolo mňa. a je toho až nezdravo veľa. mám pocit
    publikované: 12.10.2011 21:15:56 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014